Nieuws/Binnenland
1032677
Binnenland

Sneeuwzeker Kleinwalsertal

Op iets meer dan 800 kilometer van Utrecht, ligt het Kleinwalsertal. Het gebied is snel te bereiken: het ligt net over de Duitse grens en je hebt dan ook geen vignet voor Oostenrijk nodig.

Het Kleinwalsertal bestaat uit vier dorpen: Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad. Het gebied staat bekend om zijn sneeuwzekerheid. Vorig jaar viel er maar liefst 4 meter verse sneeuw in één winterseizoen!

Het Kleinwalsertal vormt samen met het Duitse Oberstdorf een skigebied van 128 kilometer piste en 47 liften. De gratis skibus zorgt voor een goede verbinding tussen de dorpen en de skipistes.

Het gebied is uitermate geschikt voor families met kinderen, maar heeft ook de gevorderde skiër veel te bieden. Vooral de afdaling van de Kanzelwand naar het dorp Riezlern is een echte aanrader. Beginners kunnen uitstekend terecht in het familieskigebied Heuberg naast het dorpje Hirschegg.

Ook aan de freestylers is gedacht: met het Crystel Ground Snowpark in Riezlern en het Almdudler Fellhornpark in Oberstdorf heb je meer dan voldoende freestyle-mogelijkheden. Het park in Riezlern ligt direct bij het dorp en is erg toegankelijk.

Bron: Nederlandse Ski Vereniging/ NSkiV