Nieuws/Binnenland
1032694
Binnenland

Winter ver te zoeken

Met 6 graden matige vorst in Twente is het maandagavond laat plotseling heel even erg koud geworden. De pret was van zeer korte duur en had alles te maken met heldere omstandigheden en een wegvallende wind.

Daardoor ontstond fikse uitstraling en vroor het er even matig, aan de grond zelfs tot min 8 graden. Elders kwam het kwik amper tot helemaal niet onder nul. In het oosten overheersten eerst opklaringen, later raakte het er ook bewolkt, net als in het westen. De temperaturen liepen toen weer pijlsnel op.

De afgelopen uren viel soms wat regen of een lichte bui, lokaal in het binnenland met een vlok natte sneeuw. Vandaag is er een afwisseling van wolken en zon. Het wordt 5-8 graden en de wind is matig uit het noorden.

De komende dagen is de winter zeer ver te zoeken. Bij ons overheerst een noordwestelijke en later westelijke stroming. Er komt gaandeweg meer regen naar ons toe en de temperaturen liggen met waarden tussen 7 en 11 graden ver verwijderd van winterweer. Dat zit er ook op de langere termijn niet aan te komen. Pas vanaf 5 december lijkt er een licht winters weerbeeld te ontstaan.