1033054
Binnenland

Koning duwt opdringerige reporter terug

Een opdringerige Argentijnse royaltyreporter heeft voor een klein incident gezorgd tijdens de welkomstceremonie voor het koningspaar op Aruba. De man kwam plots uit het publiek gestoven en liep op koningin Maxima af. Nog voor de beveiliging kon ingrijpen, had koning Willem-Alexander de man al met een soepel armgebaar op afstand gehouden.

De beveiligers namen het daarna razendsnel over van de koning. Het koningspaar liep vervolgens onverstoorbaar door. Het was een klein smetje op een verder warm onthaal. „Het is een mooi moment voor Aruba”, aldus premier Mike Eman, die naar het kennismakingsbezoek had uitgekeken. „Wij zijn voor een constructieve relatie met Nederland, dit bezoek is een bevestiging van de goede banden.”

Aruba is van de zes Caribische eilanden van het koninkrijk het zesde en laatste dat Willem-Alexander en Máxima bezoeken. „We willen er een onvergetelijk bezoek van maken. Dat het paar met een warm en goed gevoel weggaat”, aldus een lid van het comtité dat het bezoek voorbereidde. Het bedrijfsleven op het eiland heeft in de buidel getast om de ontvangst groter aan te pakken dan bij voorgaande koninklijke visites. „Er gebeurt meer, het is ons grootste bezoek, maar het kost de overheid minder”, aldus de organisatie.

Eerder al stapte koning Willem-Alexander op Bonaire af op een groepje demonstranten die leuzen naar Maxima riepen. De koning ging toen met de luidruchtige groep in gesprek, iets wat hem naderhand veel lof opleverde.

Klik hier om de beelden van RTL te bekijken.