Nieuws/Binnenland
1033909
Binnenland

Vrouw ligt 10 jaar dood in huis Rotterdam

In Rotterdam heeft een vrouw ongeveer 10 jaar dood in haar huis in de Jan Porcellisstraat gelegen. Agenten ontdekten donderdagmiddag haar stoffelijk overschot nadat bouwvakkers, die in de straat aan het werk waren, bij haar geen gehoor hadden gekregen toen ze aanbelden. Ze waarschuwden daarop de politie.

De politie zegt dat de vrouw op 74-jarige leeftijd is overleden. In de 10 jaar heeft niemand haar overlijden opgemerkt. Ze is een natuurlijke dood gestorven. Volgens de politie had ze geen familie.

De woning van de bejaarde vrouw maakte een „een verlaten en onbewoonde indruk”. Agenten zagen bij de deur een stapel ongeopende post. Volgens een overbuurvrouw lagen er onder meer tv-gidsen.

De OuderenOmbudsman vreest dat verhalen als deze vaker zullen opduiken en wijt dat aan het kabinetsbeleid. „Er ontstaat een groep kwetsbare, sterk vereenzaamde ouderen waar niemand meer zicht op heeft. Dat wordt versterkt door onder meer de bezuinigingen in de thuiszorg en de dagbesteding”, aldus een woordvoerster.