Nieuws/Binnenland
1034477
Binnenland

Omstreden PvdA'er weer verkiesbaar

In de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord is opnieuw politieke onrust ontstaan. Voormalig PvdA-deelraadsvoorzitter Seyit Yeyden, die aftrad na een vernietigend rapport over de bestuurscultuur in de deelgemeente, is opnieuw op de PvdA-kandidatenlijst gezet voor de nieuw te vormen gebiedscommissie. Die komt in de plaats van het politieke bestuur van de deelgemeente.

Nog geen half jaar geleden trad Yeyden af omdat onderzoekers in het zogeheten BING-rapport concludeerden dat er in de deelgemeente sprake was van belangenverstrengeling. Ook werd oneigenlijke politieke druk uitgeoefend binnen de ambtelijke organisatie, onder meer door Yeyden. Nu staat hij op een derde plaats op de lijst.

In een reactie zegt Yeyden zich van geen kwaad bewust te zijn. „Ik ben nooit weggeweest uit de politiek; ben destijds opgestapt om geen belemmering te zijn voor de discussie over het rapport. Daarin staat niets dat ik niet kan verantwoorden. Er is geen greep uit de kas gedaan en er zijn geen onomkeerbare besluiten genomen. Dat de cultuur niet goed was, is al sinds de deelgemeente bestaat”, aldus Yeyden.