Nieuws
1034822
Nieuws

SNS doet aangifte tegen klokkenluider

SNS Reaal heeft aangifte gedaan tegen Hetty van de Laar, de klokkenluider die de fraude bij de vastgoedtak van de bankverzekeraar vorig jaar wereldkundig maakte door naar justitie te stappen.

De aangifte wordt bevestigd door het functioneel parket, onderdeel van openbaar ministerie dat de SNS-fraude onderzoekt. Een woordvoerder van het parket wilde gisteren niet zeggen of zij wordt aangemerkt als verdachte. Ze zou in ieder geval nog niet als verdachte zijn gehoord.

In de aangifte zou SNS Van de Laar verwijten dat zij zich met dezelfde praktijken bezighield als de groep rond hoofdverdachte Buck G., die inmiddels wordt vervolgd wegens omkoping, oplichting en witwassen. Van de Laar, zus van de bekende tv-presentatrice Irene van de Laar, was jarenlang zakenpartner van G., tegen wie zij eind vorig jaar aangifte deed. Volgens haar vormde hij samen met zijn netwerk een criminele organisatie, die tot op de dag van vandaag actief zou zijn. Van de Laar schreef een boek over haar ervaringen bij SNS, dat later deze week verschijnt.  

SNS Reaal moest begin dit jaar met een kapitaalinjectie van €3 miljard gered worden door de Nederlandse staat, vooral door de problemen van het vastgoedbedrijf.