1035492
Binnenland

Nieuw bestuur

Nederland is op tal sectoren aan radicale vernieuwing toe. Polderen is achterhaald, compromissen zijn niet meer effectief, want wij staan voor immense uitdagingen. Onderzoek toont aan dat het vertrouwen van de bevolking in onze huidige bestuurders de laatste jaren drastisch is gedaald.

Tijd om daar iets aan te doen, moet Mildred Hofkes hebben gedacht toen zij drie jaar geleden NieuwBestuur oprichtte, een onafhankelijk platform voor de (toekomstige) nieuwe bestuurders van Nederland. Een initiatief waarover ik erg enthousiast ben omdat het een ambitieuze stip op de horizon plaatst, een visie neerzet en tools aanreikt om als bestuurder meteen tot actie over te gaan.

Zo is een van de gastsprekers op hun vierde Nationale Reputatie Congres op 28 november een voormalig lid van de raad van bestuur van VUmc, die opent met een quote die in mijn ogen voor alle sectoren in Nederland geldt: „Als wij in de gezondheidszorg zouden ophouden met de door angst gedreven en defensieve manier van leidinggeven, rapporteren en controleren, zou dat een revolutie zijn. Sterker nog: als we zouden ophouden met al die op wantrouwen gestoelde en door incidenten gedreven maatregelen en bureaucratie zouden bezuinigingen in de zorg overbodig zijn.” Een diepe buiging voor dit openlijk appel aan zijn collega’s.

Maar Hofkes’ platform gaat verder en organiseert in de eerste week van december de week van de bestuurlijke ongehoorzaamheid, waarin ze bestuurders uitdaagt het verschil tussen het goed doen en het goede doen te laten zien. Een nieuwe wereld vraagt immers om een nieuw bestuur.