1036432
Binnenland

Onderzoek asresten Kunsthalroof nog onzeker

Het is nog niet duidelijk of de asresten uit de kachel van Olga Dogaru, een van de verdachten in de zaak rond de schilderijenroof uit de Rotterdamse Kunsthal, echt naar Nederland komen voor onderzoek. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam zei woensdag dat nog wordt nagedacht over te zetten stappen.

Een van de advocaten van de Roemeense verdachten van de diefstal zei woensdag dat de asresten, waarin sporen van een aantal schilderijen zouden zijn gevonden, naar Nederland komen voor een contra-expertise. Maar volgens justitie in Nederland kan het ook zijn dat alleen de technische resultaten van het Roemeense onderzoek opnieuw worden beoordeeld. Wanneer het OM een beslissing neemt, is nog niet bekend.

Het OM heeft het rapport over de asresten vorige week ontvangen en bestudeert het nog. „We oriënteren ons nu op de mogelijkheden”, aldus de woordvoerster. Zij benadrukte ook dat een en ander in overleg met Roemenië moet gaan, omdat er wellicht nog aanvullende verzoeken van de advocaten zijn.