Nieuws/Binnenland
1036610
Binnenland

Veel steun voor 'papa' Asscher

Lodewijk Asscher krijgt behalve kritiek ook veel bijval voor zijn beslissing om een belangrijk overleg over de pensioenen te laten schieten zodat hij thuis Sint Maarten kon vieren met zijn kinderen. De afwezigheid van de vicepremier leidde tot irritatie in de Kamer en in de coalitie, maar op sociale media krijgt hij veel lof.

,,Ik ben trots op een vicepremier die laat zien dat zijn kinderen ook heel belangrijk zijn! Top", zo twittert iemand. ,, Asscher is een lichtend voorbeeld en verdient ons aller steun!", aldus een ander. ,,Een kerel met ballen, maakt keuzes in deze moderne tijd. Zijn gezin is het belangrijkste!", zo vindt een derde.

Veel mensen hebben een vergelijkbare mening, zo blijkt ook uit de reacties van lezers van De Telegraaf, die vanochtend berichtte over de irritaties bij Asschers Haagse collega's. ,,Iedereen heeft recht op een privéleven. Het siert deze man dat hij zijn gezinsleven op de eerste plaats zet", zo verwoordt een lezer het. ,,Ik hoop dat hij een leuke tijd heeft gehad tijdens de Sint Maarten samen met zijn kinderen. Dat gesteggel over de pensioenen gaat nog wel even door, en Sint Maarten is maar 1 keer per jaar."