Nieuws
1037231
Nieuws

Extra krediet voor het mkb

Het mkb kan vanaf deze week bij Qredits een zakelijke lening tussen de 50.000 en 150.000 euro krijgen. Om ondernemers tegemoet te komen in de kredietbehoefte heeft de stichting van de banken en de overheid naast het bestaande product Microkrediet, dit mkb-krediet geïntroduceerd.

De kredietverhoging is mede mogelijk gemaakt door een lening van 30 miljoen euro van het Ministerie van Economische Zaken en een lening van 30 miljoen euro van een syndicaat van verzekeraars. Zowel startende als bestaande ondernemers die niet bij de bank terecht kunnen, komen hiervoor in aanmerking.

Het MKB-krediet is het tweede financieringsproduct van Qredits. Sinds 2009 verstrekt de stichting al microkredieten met een maximum bedrag van €50.000. De productvoorwaarden verschillen per financieringsproduct.

Sinds de introductie van het mkb-krediet zijn er al meer dan honderd aanvragen gedaan. Ruim 20 procent van de aanvragen komen uit de zakelijke dienstverlening. Ook in de horeca en de detailhandel hebben ondernemers wel oren naar de nieuwe zakelijke lening (beide 12 procent van de aanvragen).