Nieuws/Binnenland
1037373
Binnenland

Energieverkoper aan deur te vertrouwen?

Naar aanleiding van de recente pagina's over energie uit De Telegraaf heb ik een vraag. Door een Nuon-verkoper aan de deur werd ik attent gemaakt op een aanbieding voor personen op wiens adres een stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zij zouden in aanmerking kunnen komen voor een korting op de energieprijzen van gas en elektra. De Nuon-man had een lijst bij zich waarop alle personen in ons dorp stonden vermeld die ingeschreven stonden bij de Kamer van Koophandel. Ik kreeg echter argwaan. Mijn vraag is nu: Is bij u iets bekend over deze korting op de energieprijzen?

Dank voor uw vraag. Ik denk dat uw argwanende reactie op de energieverkoper terecht was, want op internet zijn diverse verhalen te vinden van consumenten die zich misleid voelen door dergelijke verkooppraktijken.

Consumentenorganisaties raden trouwens af om aan de deur, telefoon of in de winkelstraat een contract af te sluiten bij verkopers van energiebedrijven. Mensen die in de haast op een aanbieding van een gas- en stroomleverancier ingaan, hebben namelijk niet de mogelijkheid om die te vergelijken met kortingsacties van de concurrentie. Ook kunnen energieverkopers niet altijd worden vertrouwd.

Een betere manier om een goedkopere energieaanbieder te vinden, is door meerdere vergelijkingssites zoals Gaslicht.com, Prizewize.nl, Energieprijzen.nl en Easyswitch.nl te raadplegen. Ook meedoen aan een energieveiling van de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis of ANWB kan een leuke korting opleveren. Uit onderzoek is trouwens gebleken dat jaarlijks van energieaanbieder wisselen, leidt tot het meeste voordeel voor consumenten.