Nieuws/Binnenland
1038023
Binnenland

Burger praat mee over beroepscode politie

De beroepscode voor de Nederlandse politie is bijna afgerond. Over de inhoud is niet alleen intern veel gepraat, ook burgers konden een woordje doen. De korpsleiding besluit deze maand over de code, waardoor alle politiemedewerkers vanaf 1 januari over dezelfde beroepscode beschikken.

Eind vorig jaar gaf de korpsleiding opdracht om tot een nieuwe, korpsbrede code te komen, die bepaalt wat politiemensen wel of niet mogen en wat van ze wordt verwacht. In Rotterdam konden burgers deze week meepraten. De politie maakte daaruit vrijdag een bloemlezing bekend.

Die ging onder meer over Twitteren, blowen en tutoyeren. De meeste aanwezigen vonden dat politiemensen in hun vrije tijd niet mogen blowen. Vrijwel niemand zit te wachten op privétweets van agenten. Te stevig optreden is niet altijd prettig, maar een treuzelende of aarzelende agent komt ook niet altijd goed over.

De opmerkingen uit deze bijeenkomst worden nog verwerkt in de allerlaatste evaluaties om snel tot een definitieve beroepscode te komen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo