Nieuws/Binnenland
1038172
Binnenland

Geen schikking over campusfiasco Servatius

Onderhandelingen tussen woningcorporatie Servatius en ex-directeur Leks Verzijlbergh over een schikking van het miljoenenfiasco van de nooit gebouwde universiteitscampus in Maastricht, leiden niet op tijd tot een resultaat. De rechter zal daarom uitspraak doen over de claim van 67 miljoen euro die Servatius bij de oud-directeur heeft neergelegd.

„We komen er op korte termijn niet uit”, zei advocaat Paul Peters van voormalig directeur Verzijlbergh vrijdag. „De rechter zal uitspraak doen. Servatius wacht dat met vertrouwen af”, reageerde advocaat Vincent Affourtit van Servatius.

Servatius zegt dat door roekeloos handelen van ex-directeur Leks Verzijlbergh en falend toezicht zeker 67 miljoen euro schade is geleden op het semicommerciële campusproject. De woningcorporatie claimt het bedrag bij de directeur en acht oud-leden van de raad van toezicht.

Niemand gelooft dat de gedaagden het geclaimde verlies kunnen compenseren. Verzijlbergh vindt de rechtszaak dan ook een 'puur politiek proefproces'.

De uitspraak van de rechter staat gepland op 19 november.