Nieuws/Binnenland

Zorgverzekering Hema: goedkoop wordt duurkoop?

Vandaag heeft een onverwachte partij aangekondigd te starten met het verkopen van zorgverzekeringen. Vanaf 2014 biedt de Hema een eigen zorgverzekering aan met lage premies.  

Een basisverzekering afsluiten kan al vanaf 69 euro. Deze premie wordt (heel slim) genoemd maar geldt alleen bij het maximale eigen risico van 860 euro, zodat de premie extra laag lijkt (bij een eigen risico van 360 euro, is de premie 89 euro per maand). Voor 6 euro meer krijg je er ook nog een aanvullende verzekering bij. Daarnaast krijg je ook 10 procent korting op producten. Met de combinatie van een scherpe premie en korting op boodschappen, zal Hema vermoedelijk prijsbewuste klanten aantrekken. Of dit echt in het belang is van de consument, valt te betwijfelen.

Laat je niet alleen leiden door lage premie

Het kan je een hoop geld kosten als je je alleen laat leiden door een lage premie voor de basisverzekering. Het is verstandig om een zorgverzekering te zoeken die goed aansluit bij jouw persoonlijke situatie. De kans is anders groot dat je helemaal niet verzekerd bent voor zaken die voor jou belangrijk zijn. Een winkelkorting van 10 procent klinkt op het eerste gezicht aantrekkelijk. Als je maandelijks voor 100 euro bij de Hema koopt, scheelt je dat per jaar 120 euro. Dat is een mooi bedrag. Maar wil je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering met dekking voor meer dan 18 behandelingen fysiotherapie? Dan kun je die bij de Hema niet afsluiten. Als je die fysiotherapiebehandelingen zelf moet betalen, kost je dat veel meer dan de premiebesparing en boodschappenkorting je oplevert. Zeker als je ziet dat je bij je lage Hema-premie ook nog eens te maken krijgt met een eigen risico van 860 euro.

Nog geen duidelijkheid over gecontracteerde zorgaanbieders 2014

Ga je op zoek naar een ziekenhuis via de Hema-zorgvinder? Dan heb je daar nu nog niets aan. Hema onderhandelt momenteel namelijk nog met je zorgaanbieder. Je hebt dus op dit moment nog geen idee waar je volgend jaar terecht kunt met deze zorgverzekering.