Nieuws/Buitenland
1038461
Buitenland

Oorlogsmisdadiger Priebke eindelijk begraven

De in oktober in Rome overleden Duitse oorlogsmisdadiger Erich Priebke heeft uiteindelijk een laatste rustplaats gevonden. De Italiaanse krant La Repubblica meldde donderdag dat hij op een begraafplaats van een niet nader genoemde gevangenis in Italië is begraven en dat het graf enkel door een houten kruis met een nummer is gemarkeerd.

Nabestaanden zijn naderhand wel op de hoogte gebracht van de plek waar Priebke ligt. Het zou er de eerste begrafenis in 20 jaar tijd zijn geweest.

Priebke werd in 1998 in Italië tot levenslang veroordeeld wegens zijn rol als officier in 1944 bij de nazi-elite SS. Hij was medeverantwoordelijk voor een slachting onder burgers in de omgeving van Rome. Daarbij werden 335 Italianen als wraak voor de dood van Duitse militairen vermoord.

Priebke overleed 11 oktober op 100-jarige leeftijd in Rome. Italië heeft van alles geprobeerd om van het stoffelijk overschot af te komen, maar niemand wilde het hebben, ook Duitsland en Argentinië niet. Priebke woonde van 1948 tot 1995 in Argentinië.