Nieuws/Buitenland
1038537
Buitenland

Trump weet niet of Tillerson blijvertje is

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump is er niet zeker van dat hij tot het eind van zijn ambtstermijn Rex Tillerson als zijn minister van Buitenlandse Zaken heeft. Hij bracht zijn twijfels onder woorden in een interview kort voordat hij samen met zijn buitenlandman op het vliegtuig naar Azië stapte voor een rondreis langs enkele landen.

„We zullen zien, ik weet het niet”, antwoordde de president op de vraag of Tillerson tot het eind van zijn ambtstermijn blijft. Trump zei „niet gelukkig” te zijn dat op het ministerie van Buitenlandse Zaken niet iedereen achter zijn agenda staat. „Degene die er toe doet ben ik”, aldus Trump, die benadrukte dat hij het beleid bepaalt.

De spanningen tussen de twee zijn opgelopen nadat vorige maand in media werd bericht dat Tillerson Trump voor dwaas (moron) had uitgemaakt en had overwogen afgelopen zomer af te treden. Tillerson verklaarde later nooit te hebben overwogen op te stappen.

Trump en zijn gevolg stapten vrijdag op het vliegtuig richting Hawaï en daarna Tokio voor een reis door Azië van bijna twee weken.