Nieuws/Binnenland
1038820
Binnenland

Na 3 weken herfstvakantie weer naar school

Na 3 weken herfstvakantie kunnen de ruim 600 oud-leerlingen van het voormalig Ibn Ghaldoun in Rotterdam nu dan toch naar hun nieuwe school De Opperd. De scholieren in het voortgezet onderwijs krijgen vanaf december een 32-urige lesweek om opgelopen achterstanden in te halen.

Van het voormalige Ibn Ghaldoun zijn ruim 20 leraren aangenomen bij de nieuwe school. 30 leraren zijn van buitenaf aangetrokken. Vrijwel allemaal mochten ze zonder opzegtermijn van 3 maanden bij De Opperd beginnen. „Wat dat betreft waren de scholen in de omgeving van Rotterdam zeer soepel om de islamitische school een nieuwe kans te geven. Als we niet direct over al deze docenten konden beschikken, hadden we het niet gered”, licht schoolbestuurder Wim Littooij toe.

Richard Troost is aangesteld als directeur van de school die volgend jaar augustus weer op eigen benen moet staan. Om die reden is alvast de Stichting Islamitisch Voortgezet Onderwijs Rotterdam (SIVOR) opgericht. Van de ruim 600 leerlingen die zich inschreven zijn er vijf geweigerd. Ruim tien leerlingen hebben zich op een andere school in Rotterdam en omgeving ingeschreven.

De leerlingen werden een week opgehouden door de rechtszaak die de curator van het failliete Ghaldoun aanspande tegen de nieuwe school en de gemeente. Hij legde beslag op de inschrijfformulieren van de leerlingen, waardoor de school niet kon starten. De rechter stak daar echter een stokje voor, met de cynische vraag of de man voor de eerste keer als curator optrad.