Nieuws/Binnenland
1039029325
Binnenland

Asielzoeker loopt met slagboom over N366 bij Ter Apel en slaat in op auto’s

Ter Apel - De politie heeft woensdag een man aangehouden die met een slagboom op de N366 bij Ter Apel liep. Hij sloeg daarmee in op passerende auto’s.

Op Facebook laten meerdere mensen weten dat ze schade hebben opgelopen. Zo ging in ieder geval één autoruit en een buitenspiegel aan diggelen. De politie houdt er rekening mee dat meer mensen gedupeerd zijn. „We weten nu nog niet hoeveel auto’s zijn geraakt. Het kan zijn dat bestuurders zijn doorgereden. Deze mensen kunnen zich alsnog bij ons melden.”

Volgens RTV Noord is de man een asielzoeker. Burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, zegt tegen de zender „zeer boos en verontwaardigd” te zijn over deze actie.

’Zeer ernstig’

„Er is inmiddels veel beveiliging in en rond de Ter Apelervenen. Maar ondanks de aanwezigheid van de Koninklijke Marechaussee, politie, beveiliging van COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) en IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst), kan een verwarde en gestoorde asielzoeker de weg oprennen met een halve slagboom. Daar hadden ernstige ongelukken kunnen gebeuren. Ik vind het zeer ernstig dat dit heeft plaatsgevonden”, aldus Velema.

De dader liep niet meer op de weg toen de politie arriveerde. Hij is in de omgeving aangehouden. De man zit vast en wordt verhoord over zijn motieven.