Nieuws/Buitenland
1039068038
Buitenland

Franse autoriteiten treffen 63 migranten aan op strand

CALAIS - De Franse autoriteiten hebben zich woensdag ontfermd over 63 migranten die werden aangetroffen op het strand van Wimereux, vlakbij Boulogne-sur-Mer in het departement Pas-de-Calais. De groep, bestaande uit 31 mannen, tien vrouwen en 22 kinderen, stapte dinsdagnacht in een boot om de oversteek te maken naar Engeland. Hoewel het weer goed was, mislukte de poging. Onduidelijk is wat er precies misging.

De brandweer zorgde voor de eerste opvang van de gestrande vluchtelingen. Geen van hen hoefde naar een ziekenhuis. De politie liet later weten dat inmiddels voor 55 personen onderdak is gevonden in de regio.

Volgens een telling van het Britse persbureau PA zijn in augustus bijna 1500 migranten en asielzoekers erin geslaagd vanuit Frankrijk het Kanaal over te steken. De woordvoerder van premier Boris Johnson herhaalde nog maar eens dat dit onacceptabel is en hekelde de criminele bendes die kapitalen verdienen aan wanhopige en kwetsbare mensen. De Franse regering zegt dat ze alles doet wat in haar mogelijkheden ligt.