Nieuws
1039113
Nieuws

Eminem: geen hekel aan homo's

Rapper Eminem heeft zijn songteksten moeten verdedigen, nadat hij kritiek kreeg over het gebruik van woorden die homoseksuelen kwetsen.

In een interview met Rolling Stone legt Eminem uit waarom het woord 'f*ggot' in zijn teksten voorkomt.

"Ik weet niet hoe ik dit moet zeggen op een andere manier dan hoe ik het al miljoenen keren heb gedaan. Maar dat woord heb ik nooit in die context gezien toen ik in battles rapte."

"(...) Het was meer dat je iemand b*itch of klootzak noemde, dus dat woord werd ook te pas en te onpas gebruikt. Het gaat terug naar die tijd toen ik nog battelde, toen ik vrij wilde zijn om te zeggen wat ik voelde (...)".

"En ik zeg niet dat het goed of fout is, maar op dit punt in mijn carrière- man... Ik zeg zoveel dingen die grappig zijn bedoeld. Ik maak grappen over andere mensen, over mezelf. Maar de echte ik die hier nu zit heeft geen enkel probleem met homoseksuelen, hetero's, transseksuelen, wie dan ook."

Eminem stelt dat hij juist blij is dat mensen zich tegenwoordig kunnen uiten. De rapper hoopt wel dat men inmiddels weet hoe hij over bepaalde dingen denkt, na 14 jaar in de spotlights. "Ik denk niet dat er anders nu nog iets is wat ik daaraan kan doen."