Nieuws/Binnenland
1040121
Binnenland

Peperdure snoepreis vertrokken ambtenaar

In de gemeente Midden-Drenthe is ophef ontstaan over een peperdure 'studiereis' die ambtenaar Tjisse Stelpstra op kosten van de gemeenschap heeft gemaakt. Gemeentesecretaris Stelpstra mocht  samen met een collega voor 21.000 euro een leiderschapstraining volgen in de Verenigde Staten. Een paar maanden later nam hij doodleuk ontslag omdat hij een nieuwe baan had.

De partij Gemeentebelangen-Smilde-Beilen-Westerbork stelde gisteren in het college vragen over het nut van de dure cursus, aldus het Dagblad van het Noorden. Waarom Stelpstra de cursus vorig jaar na een dienstverband van bijna 12,5 jaar opeens nodig had, bleef onduidelijk. Bovendien is hij inmiddels vertroken. Stelpstra is tegenwoordig voorzitter van het college van bestuur van de gereformeerde scholengroep Groningen. De gemeente heeft dus maar kort kunnen profiteren van de kennis die Stelpstra in de VS moet hebben opgedaan.

PvdA-wethouder Emko Dolfing vindt de kritiek op het 'snoepreisje' desondanks maar overdreven. ,,Wij praten liever over studie, training en in dit geval een gedegen managementopleiding." Midden-Drenthe stelt jaarlijks 45.000 euro beschikbaar voor cursussen en trainingen van de ambtenaren.