Nieuws/Binnenland
1040275
Binnenland

Titanfall verschijnt in maart 2014

Electronic Arts heeft bekendgemaakt dat Titanfall vanaf 13 maart 2014 verkrijgbaar zal zijn. Met de aankondiging maakte het Nederlandse kantoor nog een kleine fout. Naast de Xbox 360 en pc wordt ook de Xbox One genoemd, maar voor Microsoft nieuwste console is nog geen datum bekend.

“Sinds we de game in juni hebben aangekondigd, zijn we overdonderd door de reacties op Titanfall”, zegt Vince Zampella, een van de makers van Call of Duty en medeoprichter van Respawn Entertainment. “De feedback die we krijgen van fans uit de hele wereld is een belangrijke drijfveer voor ons team en motiveert ons om in maart een ervaring af te leveren die aan alle hoge verwachtingen voldoet.”

Respawn Entertainment wil in Titanfall zorgen voor een nieuwe online ervaring. De game draait om de strijd tussen mensen en gigantische robots. Spelers kunnen deze krachtige robots oproepen en besturen en zo massa's tegenstanders onder de groene zoden helpen. Doordat je afwisselend als piloot en Titan kunt spelen, kun je snel van tactiek veranderen, afhankelijk van de situatie aanvallen of vluchten, en de actie hoog in de lucht voortzetten.

Naast de standaardeditie van de game wordt Titanfall: Collector's Edition uitgebracht. Deze editie bevat een exclusief, handgemaakt beeld van de Titan Atlas (45 cm hoog, met diorama en ledverlichting), een prachtig boek met meer dan 190 pagina’s zeldzame conceptillustraties en een exclusieve grote ontwerpposter van de Titan Atlas.