Nieuws
1040590
Nieuws

Ringrecord Porsche 918 had scherper gekund

De 918 Spyder snoepte in september maar liefst 14 seconden af van het ringrecord voor straatauto's, maar Porsche claimt nu dat het nog sneller had gekund. Opschepperij?

De Porsche 918 Spyder stormde in 6 minuten en 57 seconden over de Nordschleife, maar volgens Wolfgang Hatz, directeur research and development bij Porsche, zit er nog meer in het vat.

"We hadden een veel betere ronde kunnen doen", zegt hij, "maar ik had de coureurs gevraagd de boel alsjeblieft heel te houden." Kortom, volgens Hatz ging de 918 Spyder niet voluit.

SHOWROOM

Porsches nieuwste supercar is overigens niet alleen op de Nürburgring sneller dan zijn voorganger, maar ook in de showroom verslaat hij de Carrera GT.

Volgens Bernhard Maier, verkoop- en marketingdirecteur bij Porsche, is de interesse van kopers voor de 918 Spyder veel groter dan die ooit voor de Carrera GT was.

"Het aantal orders ligt duidelijk boven onze verwachtingen", zei Maier tegen Auto Zeitung. "En als ik kijk naar de interesse voor de Carrera GT een aantal jaren geleden, dan overtreft de 918 Spyder dat behoorlijk."