Nieuws/Buitenland
1040761759
Buitenland

Rayan na dagen in put niet meer in leven

Tamorot - In het Marokkaanse dorpje Bab Berred hebben reddingwerkers zaterdagavond het lichaam van het vijfjarige jongetje Rayan naar boven gehaald. Het kind viel dinsdagmiddag meer dan 30 meter diep in een smalle waterput. De dagenlange reddingsoperatie werd over de hele wereld intensief gevolgd. Hij heeft het helaas niet gehaald.

Kort voor reddingswerkers de brancard waarop het kind lag naar boven brachten, werden de ouders van Rayan naar de tunnel gebracht zodat ze erbij waren toen hun zoontje werd bevrijd. Ze gingen daarna mee in de ambulance die hen naar een helikopter bracht die wat verderop klaar stond om hen naar een ziekenhuis te brengen.

„Als hij dit overleeft, is dit sowieso een wonder”, zeiden reddingswerkers vrijdagavond nog.

Rayan (5) viel dinsdagmiddag in de put toen zijn vader die aan het repareren was. De put was met een diameter van 45 centimeter veel te smal voor hulpverleners om hem snel te kunnen redden. Sindsdien werd een gigantische reddingsoperatie opgestart. Met kranen werd de voorbije dagen een nieuwe sleuf naar de put gegraven, maar pas nu werd de jongen onder massale mediabelangstelling omhoog gehaald.

Heel het land, ook het koningshuis en de regering, leefden mee. Koning Mohammed VI heeft volgens een woordvoerder de ouders van Rayan zaterdagavond telefonisch meteen zijn medeleven betuigd nadat het tragische nieuws bekend was geworden.