Nieuws/Binnenland
1040903
Binnenland

Scheringa kandidaat bij 50Plus

Oud-bankier Dirk Scheringa is kandidaat voor het bestuur van 50PLUS. Scheringa wil in aanmerking komen voor een van de acht bestuursplekken die er zijn naast die van de voorzitter.,,Ik heb veel sympathie voor de partij en heb me spontaan opgegeven. Ik stel me graag beschikbaar, ook voor politieke functies, als daar behoefte aan is.”

Scheringa (63) richtte de inmiddels gevallen DSB Bank op, die omstreden raakte door onder meer woekerpolissen. Hij was ook voorzitter van voetbalclub AZ.

De bestuurskandidaat zelf wijst er wel op dat er 80 kandidaten zijn voor de acht functies in het bestuur, dus hij moet nog zien of hij echt kans maakt. Maar Scheringa vindt het tijd voor een andere aanpak in de politiek, anders dan die van de huidige partijen, en mogelijkheden daarvoor ziet hij bij de relatief nieuwe partij 50PLUS.

„50PLUS voorziet in een behoefte, met alle babyboomers en de mensen die steeds ouder worden. Je ziet ook dat er meer specifiek gerichte partijen komen, daar is behoefte aan in de samenleving.” De bestaande partijen pakken zulke behoeftes niet voldoende op, meent Scheringa.

Hij vindt dat de over zijn verleden gestruikelde politiek leider Henk Krol het op het Binnenhof op zich goed deed. „Ik vind het jammer dat hij van het politieke terrein verdwenen is”, aldus Scheringa. Daarna heeft hij zich „spontaan aangemeld”.

Hij wil zich niet profileren voor een baan in de politieke arena zelf, zegt Scheringa. Maar als 50PLUS hem zou vragen in de toekomst op bijvoorbeeld de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer te gaan staan, dan is dat voor hem 'bespreekbaar'. „Als er behoefte is aan ondernemerschap in de Kamer, bijvoorbeeld.”

Zaterdag houdt 50PLUS in Hilversum een algemene ledenvergadering. De verkiezing van een nieuwe partijvoorzitter en overige leden van het partijbestuur staat daar op het programma.