1040914
Buitenland

Verdachte kidnap Maddie dood

De verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann op een Portugees vakantiepark in de Algarve is mogelijk het werk van een wraakzuchtige oud-medewerker van het oord. Dat meldt de Portugese krant Correio da Manha vandaag. De man kwam in 2009 om het leven bij een ongeluk met een tractor, maar hij woonde ten tijde van Maddies verdwijning op nog geen 15 minuten van het park. Bovendien was hij op de bewuste avond in mei 2007 vlakbij het appartement van waaruit het meisje verdween, zo blijkt uit analyse van zijn telefoongegevens.

De Portugese politie heeft de weduwe van de man al verhoord, aldus de Correio da Manha. Hij was kort voor Maddies vermissing de laan uit gestuurd door de leiding van het vakantiepark en zat naar verluidt vol woede en wrok. Met de ontvoering heeft hij mogelijk wraak willen nemen op zijn superieuren.

De rechercheurs gaan er vanuit dat de verdachte het meisje na haar ontvoering heeft gedood en zoeken naar haar lichaam. De ouders van Madeleine zijn op de hoogte gebracht van de serieuze verdenking.

Het nieuws komt een week nadat de Portugese politie het onderzoek naar de zaak heropende. Kort daarvoor heropende Scotland Yard de beruchte vermissingzaak al. Ook Opsporing Verzocht besteedde onlangs uitgebreid aandacht aan het onderzoek, omdat er destijds veel Nederlandse vakantiegangers in het gebied verbleven. De tv-uitzending leverde de Nederlandse politie ruim 400 tips op.