Nieuws/Buitenland
1041045
Buitenland

Crimineel: we wonnen de loterij 123 keer

Kashaf Ali Khan

Kashaf Ali Khan

LONDEN - Een gezin blijkt de Pakistaanse loterij te hebben gebruikt om geld wit te wassen. Een man, Kashaf Ali Khan, en zijn vader claimden tegenover de Britse autoriteiten maar liefst 123 keer in de prijzen te zijn gevallen. „Hij dacht de perfecte verklaring te hebben”, stelde de Britse politiedienst NCA vrijdag.

Kashaf Ali Khan

Kashaf Ali Khan

De mannen beweerden in Groot-Brittannië een huis van 412.000 pond (ruim 463.000 euro) te hebben gekocht met de loterijopbrengsten. Dat maakte de politie achterdochtig, omdat de zoon eerder al was veroordeeld voor het witwassen van geld. Een ingeschakelde statisticus liet vervolgens weinig heel van het wonderlijke verhaal.

Gekocht op zwarte markt

De zoon gaf uiteindelijk toe dat crimineel geld was gebruikt om de woning te kopen. De rechter veroordeelde hem vrijdag tot 22 maanden cel. De winnende loten waren gekocht op de zwarte markt, om de indruk te wekken dat zijn 81-jarige vader echt in de prijzen was gevallen.

Winnaars van de Pakistaanse staatsloterij moeten volgens de NCA een aantal weken wachten tot ze hun geld kunnen ophalen. Daarom zijn sommige mensen bereid hun winnende lot voor een lager bedrag te verkopen.