Nieuws/Binnenland
10413
Binnenland

Veel Oranjes bij staatsbezoek uit België

AMSTERDAM - De Nederlandse koninklijke familie doet volgende week met veel leden mee aan het staatsbezoek van de Belgische koning Filip en koningin Mathilde aan ons land.

Uit het programma blijkt dat niet alleen het Belgische en het Nederlandse koningspaar aanschuiven aan het staatsbanket in het Koninklijk Paleis maandagavond, maar dat ook prinses Beatrix, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, prins Constantijn en prinses Laurentien mee-eten. Ook dinsdag, als koning Filip onze koninklijke familie op een avond trakteert in het Muziektheater aan 't IJ, zijn de Oranjes met z'n zevenen van de partij.

Toen Beatrix koningin was, waren prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven regelmatig bij onderdelen van staatsbezoeken. Prins Constantijn en prinses Laurentien echter, die de afgelopen jaren in België woonden, waren in 2006 voor het laatst bij een staatsbanket in ons land. Dat was toen bij het bezoek van de Jordaanse koning Abdullah. De Rijksvoorlichtingsdienst gaf het programma donderdag vrij.