Nieuws/Binnenland
1041305
Binnenland

Politie verliest verdachte in Vught uit oog

Het is de politie niet gelukt de man te pakken die wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Heesch, begin oktober.

Surveillerende agenten zagen de 'vuurwapengevaarlijke' verdachte dinsdagochtend rijden en volgden hem. De man reed naar de parkeerplaats van het Van der Valk hotel in Vught, parkeerde op de invalideparkeerplaats bij de ingang en bleef in zijn auto zitten. Terwijl agenten wachtten op het arrestatieteam, wist de verdachte te ontsnappen.

„We zijn hem uit het oog verloren”, erkende een politiewoordvoerder. Toen bleek dat de gezochte man, van ongeveer 30 jaar oud, niet meer in zijn auto zat, is de zoektocht verder gegaan in en rond het hotel. Hij is gezien op camerabeelden van zowel het hotel als de bijbehorende sportschool en het wellnesscentrum.

Ongeveer 15 zwaarbewapende leden van een arrestatieteam en speurhonden gingen het hotel binnen om de 21 zalen en 130 kamers van het hotel te doorzoeken. Het hotel werd omsingeld en boven het gebouw cirkelde continu een politiehelikopter. Personeel en gasten mochten het hotel in eerste instantie niet verlaten. Later werden ongeveer 700 mensen geëvacueerd. Gasten reageerden geschrokken en wisten niet goed wat er aan de hand was. Ze werden na lang wachten naar hotel Nuland gebracht of naar twee cafés in Vught.

De zoektocht eindigde om 15.00 uur, waarna de afzetting rondom het hotel is weggehaald.

De politie zegt dat de camerabeelden worden bestudeerd. Maar omdat het gaat om een bekende verdachte, is het vooralsnog niet de bedoeling om zijn naam en beeltenis te publiceren, aldus een woordvoerder. Er is ook een burgernetmelding uitgegaan waarin staat dat de politie op zoek is naar een blonde man van 30 jaar die een vuurwapen bij zich heeft. De politie vraagt burgers die de man zien zelf geen actie te ondernemen.

Bij het schietincident op 2 oktober in Heesch raakte niemand gewond. Er was volgens de politie destijds een opstootje op straat en er werd één kogelinslag in een huis gevonden.