Nieuws
1041317
Nieuws

PvdA-Kamerlid als getuige gehoord door rechter

Het PvdA-Kamerlid Selçuk Öztürk wordt op 20 januari voor de kantonrechter in Roermond gehoord als getuige in een zakelijk conflict uit 2008. Hij heeft dat dinsdag bevestigd.

Volgens Öztürk gaat het om een civielrechtelijke zaak waarbij een bv betrokken is die hij vorig najaar al op afstand heeft gezet. De tegenpartij wil een aantal getuigen oproepen, onder wie Öztürk. Hij benadrukt dat hij geen verdachte is. In een toelichting stelt hij dat het conflict gaat om een rekening van 2500 euro die door zijn bv in 2008 niet is betaald aan de tegenpartij, omdat er voor de werkzaamheden geen opdracht was verleend.

Öztürk bevestigt dat hij PvdA-leider Diederik Samsom niet had geïnformeerd over het conflict, omdat het ging om een civielrechtelijke zaak en een bedrag van 2500 euro. „Maar ik had dit wel moeten melden.” Samsom zei dinsdag in een reactie dat hij er graag eerder over had willen horen.

De in Turkije geboren Öztürk was voor hij vorig najaar in de Tweede Kamer kwam ondernemer in Roermond. Tot april dit jaar was hij ook gemeenteraadslid voor de PvdA in Roermond.