Nieuws
1041319
Nieuws

'Smartwatch Google vrijwel klaar'

Het slimme horloge van Google is al vrijwel klaar om in productie genomen te worden. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen met kennis van de plannen van de softwaregigant.

Het apparaat kan gekoppeld worden aan een Android-smartphone, maar bevat zelf ook een versie van het mobiele besturingssysteem. Volgens geruchten leunt de gadget hevig op Google's Now-dienst, de digitale assistent van het bedrijf. Now verzamelt informatie van de gebruiker, bijvoorbeeld via zoekopdrachten of via de Gmail-inbak en presenteert zelf vervolgens relevante informatie als het denkt dat hier behoefte aan is. Zo zal de dienst actuele vluchttijden tonen op de dag dat de gebruiker een vlucht heeft. Deze informatie haalt het uit de e-mail waarin het ticket zit. Ook kan het op basis van de agenda herinneringen geven en routes plannen.

De Amerikaanse krant meldt verder dat de ontwerpers van het bedrijf vooral bezig zijn geweest om het batterijleven acceptabel te maken. Dit is één van de grootste pijnpunten bij huidige smartwatches, omdat het LCD-schermpje veel stroom vereist. Alleen de Pebble heeft dit weten te vermijden, maar deze heeft dan ook een relatief primitief zwart/wit-scherm.

Google zou nog slechts enkele maanden nodig hebben voor het zijn nieuwste gadget in productie kan nemen. Waarschijnlijk is het hiermee sneller dan concurrent Apple, waarvan ook al geruime tijd geruchten de ronde doen dat het bezig is met een slim horloge.