Nieuws/Buitenland
1041333
Buitenland

De veroveringen van prinses Paola

Prinses Paola Paola Ruffo di Calabria, die als bloedmooie vrouw op 21-jarige leeftijd het hart stal van de Belgische prins Albert, blijkt jarenlang heel wat escapades te hebben gehad. Het Belgische roddelblad Dag Allemaal heeft een lijst gepubliceerd van alle vermeende veroveringen van de vrouw van het voormalig Belgische staatshoofd.

Volgens hardnekkige berichten was Paola de eerste die spanning buiten het huwelijk zocht. De eerste naam die de kop opsteekt, is die van zakenman Aldo Vastapane, die een fortuin vergaarde met taxfreeshops in luchthavens.

Vastapane wordt er zelfs van verdacht de biologische vader van prins Laurent te zijn. Laurent heeft dat lange tijd zelf geloofd. Als Laurent met het personeel over zijn moeder praatte, noemde hij haar 'la pute Italienne', de Italiaanse hoer. Laurent legde zelfs dossiers aan over het buitenechtelijke gerotzooi van zijn ouders.

In 1964 deed het gerucht de ronde dat Paola een romance beleefde met zanger Adamo, die 'Dolce Paola' voor haar schreef. Twaalf jaar geleden werd Adamo door koning Albert in de adelstand verheven. Volgens sommigen was dat om hem te bedanken voor zijn discretie over zijn amourette met Paola.

Later zou ze haar minnaar en politicus François-Xavier de Donnéa ontmoeten, de latere burgemeester van Brussel. De lijst van mannen die zich laafden aan de charme van Paola is lang. Er staan onder meer nog een bankier, een ex-minister en een kunstpaus op.