Nieuws/Binnenland
1041340
Binnenland

Niemand aangehouden, hotel weer vrijgegeven

Politieactie Vught voorbij

Het Van der Valkhotel in Vught, dat dinsdagmiddag lang was omsingeld door een politiemacht, is weer vrijgegeven. Er zijn geen arrestaties verricht. De politie dacht dat een gewapende man zich in het gebouw had verschanst, maar die man is niet gevonden.

De politie was sinds dinsdagochtend 10.30 uur met veel en zwaarbewapend personeel op zoek naar de verdachte, een bekende vuurwapengevaarlijke man van ongeveer 30 jaar oud.

De politie kon nog niet meer zeggen over zijn identiteit of over andere initiatieven om hem nog te vinden. De woordvoerder verwijst naar mededelingen later op dinsdag.

Directeur Peter Raaijmakers van het hotel meldde dat er werd gezocht naar een Nederlandse man. Het gaat volgens hem niet om een hotelgast. Van een personenbusje op de invalideparkeerplaats bij de ingang werd een ruit ingetikt maar in het busje werd hij niet gevonden. Op camerabeelden van het hotel was te zien dat de man naar binnen ging. Hij werd op meerdere plekken vastgelegd.

Personeel en gasten mochten het hotel in eerste instantie niet verlaten. Later werden ongeveer 700 mensen geëvacueerd. Gasten reageerden geschrokken en wisten niet goed wat er aan de hand was. Ze werden na lang wachten naar hotel Nuland gebracht of naar twee cafés in Vught. De directeur zegt dat feesten en bijeenkomsten zijn verplaatst of verzet.

Ongeveer 15 zwaarbewapende leden van een arrestatieteam en een speurhonden gingen het hotel binnen om de 21 zalen en 130 kamers van het hotel te doorzoeken. Het hotel werd omsingeld en boven het gebouw cirkelde continu een politiehelikopter. De politiemensen kwamen kort voor 15.00 uur naar buiten zonder verdachte.