Nieuws
1041366
Nieuws

Nieuwe iPad Mini zeldzaam voor de kerst

Apple-fans die nog voor de kerst een iPad mini willen kopen - wellicht voor in de zak of onder de kerstboom - zullen snel moeten zijn. Directeur Tim Cook liet tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers op maandag weten dat hij niet weet of zijn bedrijf aan de vraag naar het apparaat zal kunnen voldoen.

Al voor de aankondiging van het apparaat deden geruchten de ronde dat Apple problemen had met de productie van het apparaatje. De nieuwe Mini bevat een zogeheten retina-scherm met een hoge resolutie, 2048 bij 1536 pixels om precies te zijn. Dat blijkt echter lastig op zo'n grote schaal te maken te zijn.

Ook het feit dat Apple bij de onthulling van de tablet geen concrete lanceerdatum, maar alleen 'november' gaf, duidt op productieproblemen.

Dat is een domper op de feestvreugde, want uit de gepresenteerde cijfers bleek dat de iPad-verkopen iets gedaald zijn. Als het bedrijf ook nog eens niet genoeg Mini's kan leveren, kan dat ook druk leggen op de verkopen in het laatste kwartaal van dit kalenderjaar.