Nieuws/Binnenland
1041382
Binnenland

Schaapjes tellen in winkels vol wol

Het is koud en dat vraagt om een warme outfit. Dat treft voor wie dol is op wol, want deze week is het Nederlandse Wol Week. Modeontwerpers showen hun wollen waar op verschillende locaties in Amsterdam.

Het oorspronkelijke idee komt van niemand minder dan de Britse Prins Charles, die wel wat meer aandacht wilde voor één van Groot Brittannië’s exportproducten.

Modeontwerpers zoals Bas Kosters, Jan Jansen, Frans Molenaar, Winde Rienstra, Jan Taminiau, Hans Ubbink en youasme) en acht alumni van verschillende kunstopleiding showen hun wollen creaties bij Droog design. En ook in de 9 Straatjes is het een warm welkom. Schaapjes tellen In negen winkeltjes aldaar, worden witte schaapjes met daarop het cijfer 9 verstopt. Wie de wollige vrienden vindt, maakt kans op € 500 aan wollen kleding. Hints vind je op facebook.com/CampaignForWoolNederland.

Ook de Amsterdamse conceptstore SPRMRKT blijkt dol op wol en organiseert een catwalkshow met daarin al hun winterse wollen items die vervolgens natuurlijk ook te shoppen zijn. De Wol Week in Amsterdam duurt nog tot 10 november 2012.

Info: www.campaignforwool.nl