Nieuws/Binnenland
1041392
Binnenland

Gewapende man verschanst zich in hotel

Politiemacht bij Van der Valk

UPDATE De politie is dinsdagochtend met veel mensen aanwezig bij een Van der Valk-hotel in Vught. Gewapende agenten in kogelvrije vesten maken zich klaar voor een arrestatie van een vuurwapengevaarlijke man en spitten minutieus alle hotelkamers door.

Boven het gebouw hangt een helikopter en alle hotelgasten zijn geëvacueerd en worden elders opgevangen.  In het hotel zou de gewapende verdachte, waarvan de identiteit bij de politie bekend is, zich hebben verschanst. Het gaat volgens onze verslaggever ter plaatse om een 30-jarige man met kort blond haar. Hij is ongeveer 1.85 meter lang. Via Burgernet vraagt de politie mensen naar meer informatie over de man.

Hotelgast

De verdachte zou te gast zijn geweest in het hotel. De man is alleen. Hij staat op bewakingsbeelden, zowel binnen als buiten het hotel. Alle 130 kamers en 21 zalen worden uitgeplozen. De politie zoekt de verdachte met behulp van infraroodcamera's.

Busje

Vlakbij de ingang van het hotel staat een VW-busje dat volgens de politie te maken heeft met de situatie. Omstanders meldden dat de ruiten van dit busje zijn ingeslagen.

Bivakmuts

Vanaf de snelweg zijn tientallen agenten te zien, van wie sommigen een bivakmuts dragen. De omgeving rond het hotel is hermetisch afgesloten, net als een toerit naar de A2. Publiek wordt voor hun eigen veiligheid op afstand gehouden. Bent u nu of was u in het hotel? Of weet u meer? Mail De Telegraaf!

Western

De bezoekers van het hotel moesten eerst binnen blijven, maar worden nu dus naar buiten gedirigeerd en moeten achter de politieafzettingen blijven. Ze worden met bussen naar een andere locatie gebracht.

Omstanders laten via Twitter weten dat het voelt alsof zij in 'een Western' zijn beland.