Nieuws/Binnenland
1041397
Binnenland

Van der Roest: 'Schuld afgelost'

Het stelend oud-raadslid Bert van der Roest zegt dat hij zijn volledige schuld van 14.000 euro aan de daklozenkrant Straatnieuws heeft afgelost. Van der Roest moest zijn zetel binnen de Utrechtse gemeenteraad opgeven, nadat bekend werd dat hij 40.000 euro bij de Daklozenkrant had gestolen.

De PvdA'er heeft volgens RTV Utrecht een externe boekhouder naar de zaak laten kijken. Die kwam volgens Van der Roest tot de conclusie dat een bedrag van 14.000 euro is ontvreemd uit de kas van de daklozenkrant. Dat bedrag is zeer onlangs terugbetaald, zegt de woordvoerder van Van der Roest.

Straatnieuws zelf weet niet of het geld al binnen is, maar laat weten het niet eens te zijn met het bedrag van 14.000 euro. De daklozenkrant blijft erbij dat Van der Roest aanzienlijk meer gestolen heeft. De laatste weken noemde Straatnieuws een bedrag van 45.000 euro, maar dat werd later bijgesteld naar 40.000 euro.

Eerder vandaag werd bekend dat Van der Roest de gemeente Utrecht te kennen heeft gegeven dat hij aanspraak wil maken op wachtgeld. Met dat besluit druist Van der Roest rechtstreeks in tegen het advies van partijvoorzitter Hans Spekman, die hem eerder aanraadde om af te zien van het gemeenschapsgeld.