Nieuws
1041417
Nieuws

Gavin DeGraw geïnspireerd door samenwerking songwriters

Zanger Gavin DeGraw wilde een andere kant van zichzelf laten zien en riep de hulp in van bekende tekschrijvers.

"Dit album is zo divers", zegt hij tegen The Hollywood Reporter over Make a Move. "Ik schreef mijn eerste albums alleen. Ik voelde me een kluizenaar, maar mijn album Sweeter was de eerste keer dat ik met schrijvers samenwerkte. Ik heb op vier liedjes van die plaat met anderen geschreven."

Gavin schreef toen samen met songwriters Ryan Tedder (o.a. bekend van de groep One Republic) en Andrew Frampton. "Daardoor kwam ik uit mijn mijn schulp en gelukkig deed Sweeter het goed. Toen zag ik dat zo'n samenwerking de muziek veel interessanter kan maken, misschien wel meer dan dat ik in mijn eentje voor elkaar krijg." Op Make a Move werkte hij wederom samen met Tedder, maar ook met schrijvers als Martin Johnson en Kevin Rudolf.

De 36-jarige zanger is namelijk als de dood dat al zijn albums op elkaar gaan lijken en door steeds met andere mensen samen te schrijven hoopt hij dat te voorkomen. "Dat is volgens mij het ergste wat er kan gebeuren. Dat mensen zeggen: als je één Gavin DeGraw-plaat heb gehoord, ken je ze allemaal."