Nieuws/Binnenland
1041452
Binnenland

Blunder ministerie met Bonfire

Op het officiële twitteraccount van het ministerie van Onderwijs stond dinsdag een wel heel vreemde en ongepaste mededeling. Het ministerie reageerde daar op de dood van legendarische paard Bonfire (30) van Anky van Grunsven. Van een condoleance was geen sprake. In plaats daarvan overheerste boze verbazing over de aandacht die de dood van het gevierde paard in de kranten krijgt.

Met een linkje naar een stuk in de Volkskrant twitterde iemand op het ministerie: ,,Lees ik dit goed? Een in memoriam voor een knol in de krant, over twee kolommen nog wel?" Waarschijnlijk heeft een ambtenaar niet in de gaten gehad dat hij op het officiele account zat te tikken, want een klein half uur later volgde een excuus. ,,De tweet over Volkskrant-artikel geen officieel bericht van OCW. #schaduwtweet #excuses" Daarna is de gewraakte mededeling verwijderd.

De dood van Bonfire werd maandag door Van Grunsven bekendgemaakt. Bonfire was al enkele weken zwak.

Van Grunsven won vele dressuurprijzen met Gestion Bonfire, zoals het paard voluit heette. Op de Olympische Spelen van 2000 won Bonfire individueel goud en zilver in de landenwedstrijd. Ook won het paard individueel goud op het EK van 1999 en het WK van 1994.

In het Brabantse Erp staat een bronzen beeld van Bonfire.