Nieuws/Binnenland
1041471
Binnenland

'Blijf in noorden liefst nog even uit bos'

Vooral in het noorden van het land is het wijs om even uit de bossen te blijven. Daar hield de storm van maandag het zwaarst huis en dus kan het gevaarlijk zijn, aldus Staatsbosbeheer dinsdag.

Volgens een woordvoerster zijn er bepaalde bosgebieden waar de paden alweer begaanbaar zijn. Maar zeker voor de kuststrook, Friesland, Drenthe, een deel van Groningen en op de Waddeneilanden adviseert ze „het liefst even uit het bos te blijven”. Vaak hangen er linten als het bos echt dicht is.

Ook als dat niet het geval is, kan het beter zijn om eerst informatie in te winnen over de toestand in het bosgebied. Verder is het verstandig om op de paden te blijven.

Bomen kunnen bijvoorbeeld nog onder druk staan en pas dagen later omvallen. Ook kunnen er nog takken naar beneden komen. Medewerkers van Staatsbosbeheer zijn bezig om gevaarlijke situaties op te ruimen en de paden vrij te maken. Als dat gebeurt is, wordt ook de rest van een bosgebied gecontroleerd.

In de rest van Nederland lijken de problemen minder groot. „In bijvoorbeeld Overijssel meldden boswachters her en der al dat de paden veilig zijn”, aldus de woordvoerster.