Nieuws/Binnenland
1041474
Binnenland

Britse presentator gaat Microsoft helpen

De Britse presentator en fervent gamer Jonathan Ross is aangetrokken als executive producer voor de Xbox. Dat heeft Microsoft-topman Phil Harrison bekendgemaakt. Ross moet het helpen om de manier van denken van het softwarebedrijf te veranderen. Bij welke projecten hij betrokken is, is niet bekend.

”We wilden nieuw talent binnen halen die de manier waarop we games maken en denken over wat het publiek wil en wat entertainment is durven te betwisten. We willen de lijnen vervagen tussen wat een traditionele game, televisieprogramma en media is,” aldus Harrison.

Lee Schuneman, hoofd van Microsoft Studio: Lift London, heeft de afgelopen maanden met Ross samengewerkt en is zeer te spreken over de gamekennis van de vocale presentator. ”We wilden iemand vinden die kennis heeft van games, televisie, technologie en speelgoed en dat allemaal samen kan brengen."

”Ik had het genoegen om de afgelopen maanden met hem samen te werken en wat ik echt waardeerde is zijn oprechtheid, passie en echt begrip voor wat we zijn als gamers en de coole films en speelgoed die we leuk vinden. Onze ambitie is om nieuwe ervaringen te creëren die televisie en gamen samenvoegen," laat Schuneman weten.