Nieuws
1041487
Nieuws

Motorola werkt aan zelfbouwtelefoon

Smartphonefabrikant Motorola is bezig met de ontwikkeling van een smartphone die gebruikers zelf uit onderdelen kan samenstellen. Het bedrijf wil naar eigen zeggen 'voor hardware doen wat besturingssysteem Android heeft gedaan voor software.'

Het idee van dit Project Ara is dat gebruikers zelf kunnen bepalen uit wat voor onderdelen ze hun smartphone kunnen samenstellen, zo meldt de fabrikant op zijn blog. Ook moet het geheel open zijn voor andere producenten, die zelf onderdelen kunnen fabriceren. Dus wil je een telefoon met een klein scherm, maar een goede camera en veel geheugen, dan moet dat in de relatief nabije toekomst bij Motorola mogelijk zijn.

Het concept van Project Ara doet denken aan die van Phonebloks van de Nederlandse designer Dave Hakkens. Hij had onlangs succes met een filmpje waarin hij het idee van een 'doe-het-zelf'-telefoon uiteenzette. Hoewel Hakkens op technisch vlak niet aan het idee heeft gewerkt, bleek er toch veel interesse voor te zijn. Motorola hoopt nu door de samenwerking deze groep geïnteresseerden aan zich en zijn nieuwe project te binden.

Het is nog niet bekend wanneer de eerste echte Ara-telefoon beschikbaar moet zijn. Wel zal Motorola de komende maanden meer informatie vrijgeven.