Nieuws/Binnenland
1041498
Binnenland

NIEUWS

Genomineerden Van Rietschoten Trofee bekend

Het Scheepvaartmuseum reikt op 26 november de Conny van Rietschoten Trofee uit aan de zeiler die in de voetsporen treedt van een van de grootste zeilhelden van Nederland. De nominaties voor de prijs zijn bekend gemaakt.

De Conny van Rietschoten Trofee is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest prestigieuze zeilsport-prijs  van Nederland. Dit jaar is het Watersportverbond ingestapt als medeorganisator van de prijs. Samen met de Stichting Zeiltrophy en de sponsoren Magic Marine, Delta Lloyd en Royal Huisman, verzorgt nu het Watersportverbond de Conny van Rietschoten Trofee..

De genomineerden voor de Conny van Rietschoten Trofee zijn Simeon Tienpont en Guus Bijlard. Verder zijn ook de genomineerden bekend van de zogenoemde Flyer Trofee, die eveneens wordt uitgereikt. Het gaat om Dewi Couvert en Kiran Badloe.

Na een lange traditie in de Sociëteit van de K.R. & Z.V. De Maas verhuist de uitreiking dit jaar van Rotterdam naar Amsterdam. De trofee zal uitgereikt worden in Het Scheepvaartmuseum.