Nieuws/Buitenland
1041503
Buitenland

Bommelding door radicale moslims

Radicale moslims hebben maandag een bommelding gedaan bij de Universiteit van Antwerpen. De leiding van de onderwijsinstelling stuurde daarop alle 18.000 studenten, docenten en overig personeel naar huis.

Het dreigement was per mail naar diverse accounts binnen de universiteit gestuurd. Hoewel het achteraf loos alarm bleek, werd de bommelding uiterst serieus genomen. 

De taal die in de bommail werd gebruikt, laat er volgens gerechtelijke bronnen geen twijfel over bestaan dat de mail het werk is van moslimextremisten, zo meldt de Gazet van Antwerpen. De gebruikte woorden en retoriek zijn bovendien vrijwel identiek aan die uit een dreigfilmpje dat onlangs op internet door een Antwerpse Syriëganger is verspreid.

Het aantal dreigementen uit die hoek neemt de laatste tijd toe. Ook de Nederlandse veiligheidsdiensten maken zich hierover steeds grotere zorgen, zo onthulden ze onlangs in De Telegraaf. Volgens de bronnen maken de Nederlandse jihadi’s een steeds gewelddadiger ontwikkeling door: „De hele Nederlandse groep jihadi’s schuift op naar het gewelddadiger spectrum.” Deskundigen spreken over „een volgende fase”.