Nieuws/Binnenland
1041522
Binnenland

Body Dynamics 2013 in Maastricht

Zin in een dynamisch weekend? Kom dan op 2 en 3 november naar AINSI Maastricht voor Body Dynamics 2013.

Body Dynamics is een ontmoeting tussen geselecteerde amateurdansgezelschappen en professionals. Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert Body Dynamics samen met Danspunt België en Danspunt Brabant.

De groepen die dit jaar deelnemen, zijn Dansschool Martine uit Well, School voor Hedendaagse Dans uit Eindhoven, Het Dansateljee uit Kontich (B) en SAMWD uit Sint-Niklaas (B). Voorafgaand aan en tijdens het festivalweekend van 1 t/m 3 november gaan zij de samenwerking aan met het Maastrichtse dansgezelschap Project Sally op basis van hun voorstelling ‘Bull’s Eye’.

Project Sally heeft deze voorstelling, die gaat over ‘het authentieke zelf’, gemaakt in samenwerking met drie internationale dansiconen: Conny Janssen, Itzik Galili en Stephen Shropshire. Tijdens Body Dynamics ontwikkelen de vier amateurdansgroepen onder begeleiding van Project Sally en geïnspireerd door ‘Bull’s Eye’ een nieuwe choreografie.

Het idee achter deze manier van samenwerken is dat dansproducties met amateurs een kwaliteitsimpuls krijgen. Bovendien krijgen amateurdansers én publiek meer inzicht in het maakproces van professionele dansproducties. Ook tonen de vier amateurdansgroepen hun eigen werk dat is geselecteerd door de organisatie van Body Dynamics vanwege de hoge kwaliteit.

www.hklimburg.nl/bodydynamics