Nieuws
1041527
Nieuws

SnowWorld gaat naar de beurs

SnowWorld gaat naar de beurs. De uitbater van skihallen wordt overgenomen door Fornix BioSciences, een beursgenoteerde onderneming zonder activiteiten, dat zich omdoopt in SnowWorld. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

De overname vindt plaats via een zogeheten omgekeerde overname, waarbij SnowWorld de beursnotering van Fornix overneemt. Die overname, ter waarde van 20 miljoen euro, wordt gefinancierd via de uitgifte van nieuwe aandelen en een lening van SnowWorld aan Fornix.

Fornix is grotendeels in handen van Value8, de investeringsmaatschappij van voormalig beleggersvoorman Peter Paul de Vries. Het bedrijf is al ruim 2 jaar een lege beurshuls. De laatste activiteiten van het voormalige biotechnologiebedrijf werden in april 2011 verkocht.

SnowWorld boekte de afgelopen 3 jaar een jaaromzet van ruim 25 miljoen euro met zijn skihallen in Landgraaf en Zoetermeer en de aanverwante hotels, cafés en restaurants. Het bedrijf realiseerde in het eind september afgesloten vorige boekjaar een bedrijfsresultaat (ebitda) van 8,5 miljoen euro. De afgelopen jaren is de aan vastgoed gerelateerde schuld teruggedrongen tot 43 miljoen euro.

Volgens Fornix heeft SnowWorld goede kansen om de omzet en winst verder te laten groeien. In dat kader zijn er onder meer plannen om de derde piste in Zoetermeer uit te breiden en wil SnowWorld slecht renderende ski-accommodaties overnemen, om die weer winstgevend te maken. SnowWorld werkt ook aan vestigingen in Barcelona en Parijs.

Aandeelhouders van Fornix stemmen op 10 december over de voorgenomen transactie.