Nieuws/Binnenland
1041589
Binnenland

'Voldoende maatregelen voor Inholland'

Hogeschool Inholland heeft voldoende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat vastgelopen studenten alsnog hun diploma kunnen behalen. Dat schrijft minister Jet Bussemaker van Onderwijs maandag in antwoord op Kamervragen. Die waren gesteld nadat bekend werd dat een groep bijna-afgestudeerden van de hogeschool door het magere onderwijs dat ze hebben gekregen tussen wal en schip dreigt te vallen.

Bussemaker gaat ervan uit dat de extra begeleiding, extra colleges en taalondersteuning voor de studenten voldoende moeten zijn om hen te helpen alsnog het papiertje voor de opleiding media en entertainment management (MEM) te behalen. De hogeschool biedt studenten volgens Bussemaker „optimaal de reële mogelijkheid om alsnog af te studeren”.

De minister verwacht niet dat er in de toekomst nog eens een 'verloren generatie' ontstaat, omdat studenten die nu instromen meteen worden voorbereid op de strengere eisen.

In 2010 kwamen misstanden bij Inholland aan het licht rond verkorte afstudeertrajecten, waardoor studenten veel te gemakkelijk een diploma kregen. De afgelopen twee jaar is volgens Inholland-voorzitter Doekle Terpstra „keihard” gewerkt om de kwaliteit van de opleiding weer op orde te krijgen en is dat gelukt. De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO gaat binnenkort onderzoeken of het niveau van de MEM-scripties van Inholland inmiddels voldoet aan hbo-niveau.