Nieuws/Binnenland
1041620
Binnenland

Grote drukte op stations

Op grote stations in het westen en noordoosten van Nederland is het maandagavond erg druk. Op Amsterdam Centraal zitten maandag tijdens de avondspits honderden mensen vast. Vanwege stormschade zullen veel treinen pas lang na de avondspits weer gaan rijden.

Op Twitter regent het klachten van gedupeerde reizigers die niet naar huis kunnen. Veel klachten gaan over de slechte informatievoorziening van de NS. "Waardeloos. App is niet up-to-date. Luister naar de omroepberichten", zo twittert iemand.

Ook op andere stations is het maandagavond erg druk, zoals Utrecht CS. Volgens de NS zou er van chaos echter geen sprake zijn. " Wel is het iets drukker bij de informatieborden en bij de informatiebalie", laat een woordvoerder weten.

In het noordoosten ondervindt het treinverkeer ook veel problemen. Rond Leeuwarden en Groningen rijden er geen treinen.

De treinen rijden dinsdag in principe weer volgens de normale dienstregeling. Het is mogelijk dat op sommige trajecten de herstelwerkzaamheden nog niet klaar zijn. Dat kan gevolgen hebben voor de treindienst, meldde de NS. Reizigers krijgen dan ook het advies kort voor de vertrek te informeren of er treinen rijden op bepaalde trajecten.