Nieuws/Binnenland
1041630
Binnenland

Gaslek in Zuidlaren bedwongen

Een appartementencomplex voor ouderen in Zuidlaren (Drenthe) is maandagmiddag ontruimd nadat een gebroken gasleiding vlam had gevat. Daardoor ontstond een steekvlam van 10 tot 15 meter. Zo'n 50 woningen in het complex werden ontruimd; de bewoners zijn elders ondergebracht. Dat heeft de Hulpverleningsdienst Drenthe laten weten. Het complex, Nieuw Laarhof, ligt aan de Julianalaan.

Een door de storm omgewaaide boom had de ondergrondse leiding aan de Hofakkers kapot getrokken, waarna door nog onbekende oorzaak een steekvlam midden in de woonwijk en pal naast het seniorencomplex ontstond. Niemand raakte gewond. De brandweer was met veel materieel ter plaatse en slaagde er pas aan het einde van de middag in om het vuur te doven.

Hoewel er geen gevaar meer is, kunnen de bewoners nog niet terugkeren naar hun woning. Netbeheerder Enexis is nog zeker enkele uren bezig met reparatiewerkzaamheden, zoals het dichtlassen van de leiding. Het appartementencomplex zit tot dan zonder elektriciteit en gas.

Ook de waterleiding in Zuidlaren raakte maandagmiddag beschadigd door omvallende bomen. Een groot deel van het dorp zat daardoor zonder water. Dat leidde niet tot problemen bij het gaslek, aldus de woordvoerder van de brandweer, omdat de brandweerwagens zelf watertanks hebben.