Nieuws
1041654
Nieuws

'Forum PSV komt met zware kritiek'

De directie en raad van commissarissen (rvc) van PSV moeten op een andere manier leidinggeven. Ook ontbreekt het bij PSV aan een langetermijnvisie strategie die is verbonden aan de club en niet aan personen. Dat staat in het rapport van het Forum PSV.

"Het huidige beleid zorgt voor spanningen en een gevoel van onbehagen. Het ontbeert PSV aan verbinding op alle niveaus. Ook is er sprake van onvoldoende afstand tussen de rvc en directie van de club, waardoor het de vraag is of de rvc in staat is om het gewenste toezicht uit te oefenen op de directie”, aldus het rapport, dat in handen is van Voetbal International.

Het forum heeft in opdracht van de club na een turbulent seizoen onderzoek gedaan bij PSV. Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband was voorzitter van het Forum.

Geheim houden

Personeel, supporters, bestuurders, directie, oud-bestuurders, sponsors, commerciële partners en journalisten werden met geheimhouding als garantie geïnterviewd. De clubleiding zou het 22 pagina's tellende epistel geheim willen houden en alleen de aanbevelingen van Forum PSV openbaar willen maken.

Marcel Brands

Volgens het rapport zou technisch manager Marcel Brands zonder beleidsplan werken en daarom zou er bij de club een technische commissie gevormd moeten worden. Ook zou de clubleiding meer waardering moeten hebben voor personeel en vrijwilligers.